• Följ oss på sociala medier för senaste nytt @allatidersskebo

Lim & Handtryck Tapetlim

  • 85 kr
I lager.
Lagersaldo: 3

Lim & Handtryck låter tillverka ett eget tapetklister av högdensitär cellulosa, helt fri från syntetiska kemikalier och konserveringsmedel.

Tillsätt pulvret under kraftig omrörning i 4 liter kallt vatten tills det löst sig helt. Låt lösningen svälla i minst en timme. Tillsätt ev mer vatten för önskad konsistens (dock max 1 liter). Klistret ska ha en "stabbig" konsistens.

Klisterrester på tapetens framsida torkas bort med våt svamp eller trasa i samband med monteringen. Klistret kan även användas till andra typer av pappersklistring, exempelvis papier-mâché.

Klistret används till fördel även vid klistring av moderna papperstapeter av flera olika anledningar:

1) Cellulosa väter papper lite, det minskar problem med pass pga. papper som sväller.

2) Det innehåller inga plaster - bra för den som vill försöka hålla väggarna så diffusionsöppna som möjligt och slippa glansfläckar på framsidan.

3) De flesta andra klister i pulverform brukar innehålla syntetiska förstärkningar (det gör inte vårt) och det brukar gulna klistret med åren, så att den som t.ex. slarvat med att torka av klister brukar få gulaktiga fläckar i anslutning till skarvarna efter några år.

4) Till skillnad mot färdigblandade limmer så innehåller vårt klister heller inget konserveringsmedel (något som det har pratats mycket om i målarmedia, pga av att målare fått kraftiga allergier av de färdigblandade limmernas konserveringsmedel).