Grön Umbra Natur

  • 129 kr

I lager.

Obruten 100 % används den ofta till exempelvis trösklar. Förekommer dock oftast bruten med vitt vilket ger varmgrå, pärlgrå eller marmorvita kulörer, vilket var vanligt under 1700-talet. Används ofta vid lasering och patinering.

Närmaste NCS S7502-Y

Äntligen linoljefärg med äkta jordfärgspigment! 

Det är linoljefärgen som bevarat och förskönat Sveriges bebyggelse i århundraden. Linoljefärg var en självklarhet, både inomhus och utomhus fram till 1960-talet. Vill du renovera på ett hållbart, naturligt och vackert sätt, då är Linoljefärgen No 1.

Vi kan nu stolt presentera tre nya kulörer av linoljefärg gjorda på det finaste jordfärgspigment man kan tänka sig. Grön Umbra från Verona, Rödockra från Roussillon och Fransk Guldockra. 

En linoljefärg pigmenterad med äkta jordfärgspigment ger en extra dimension till den målade ytan. De består av lerjordar som under årtusenden tvättats och blekts av naturen själv och framställs på samma sätt idag som när oljefärgen för århundraden sedan introducerades till våra norra breddgrader. Naturliga lerjordspigment som guldockra och rödockra är dova och livfulla på samma gång och ger naturligt kulörtonen en perfekt avvägning för gamla och nya hus.

Samtidigt som vi utvecklat dessa nya kulörer har vi även förbättrat vår linoljefärg. I samarbete med Kerstin Lyckman, Sveriges enda doktor på historiska oljefärger, har vi utvecklat vår färg som nu har fått bättre täckkraft och livslängd och dessutom är den mer historiskt riktig. Back to basics!