Lasyr

  • 354 kr

I lager.

Lasyrfärg för träfasad och snickeri med enastående väderbeständighet och unikt mögelskydd. Baserad på råvaror från kulturväxten oljeväxter!

Träskydd som förenar hög kvalitet & hållbarhet. Caparol LASYR för träfasad är producerad på olja pressad ur frön från kulturväxten Oljedådra. Oljedådra är en klassisk euriopeisk oljeväxt med olja som effektivt skyddar träet mot uttorkning och fukt. Oljedådra samodlas i ärtodlingar, tränger bort ogräs och minskar därmed behovet av bekämpningsmedel Oljedådrans gula blommor ger viktig näring år bin, fjärilar och insekter och ökar därmed deras möjligheter att fortplanta sig och överleva.

Caparol Lasyr är en helt nyutvecklad vattenspädbar transparent trälasyr som på ett utmärkt sätt bevarar den nymålade känslan länge. Caparol Lasyr är dessutom försedd med UV skydd som gör att den kulör och lyster bevaras länge samt Caparols unika 3-stegs skydd mot påväxt av alger och mögel.

Nytt trä laseras två gånger för ett jämnt och fint resultat. Tidigare laserade ytor kan fräschas upp i samma kulör med Lasyr som spätts 50/50 med färglös Lasyr. Ändträ behandlas med Grundolja LF. Lasyr kan inte målas på trä som tidigare målats med täckande målarfärg.

4-6 m²/liter på sågade ytor
7-9 m²/liter på hyvlade och släta ytor

Säkerhetsdatablad